Baza do polew owocowych

Index: PL-10-010

Zawartość tłuszczu min. % 57,5
Lepkość
Smak mleczny
Barwa jasnokremowa
Opakowanie:
Rzemieślnicze karton 25 kg (forma stała)
Przemysłowe cysterna (forma płynna)

Zastosowanie:
Baza do produkcji polew lodowych o dowolnych smakach np. owocowych, kawowych itp. Do oblewania i dekoracji lodów oraz deserów lodowych, do oblewania i dekorowania mrożonych owoców. W skali przemysłowej i rzemieślniczej. Baza umożliwia otrzymanie dowolnych smaków i kolorów polew lodowych, np. polewy jagodowej zaprezentowanej na zdjęciu poniżej.

Warunki przechowywania formy zestalonej (karton 25kg):
temp. 2- 16 °C, RH<75%, 12 m-cy

Trwałość formy płynnej (cysterna/zbiornik) w temp. 40 °C, od daty produkcji:
3 tygodnie