Czekoladowy Classic

Index: KC-01-060

Zawartość tłuszczu min. % 30
Konsystencja w temperaturze pokojowej
Barwa brązowa
Smak przewodni czekoladowy, pochodzący z proszku kakaowego o obniżonej zawartości tłuszczu oraz miazgi kakaowej
Opakowanie karton 12 kg

Zastosowanie:
Bezpośrednio do smarowania i przekładania wafli, markiz, ciastek, a także jako dodatek do słodkich dań typu naleśniki, gofry. Do nadziewania na zimno gotowych wyrobów piekarskich i ciastkarskich typu pączki, słodkie bułki, rogaliki, muffiny. Dodatek do mas i kremów opartych na bitej śmietanie lub mascarpone, stosowanych do przekładania i dekorowania lekkich ciast biszkoptowych, rolad, tortów. Jako składnik ganaszy oraz nadzień cukierniczych (np. do pralin).

Kremy cukiernicze Terravita dzięki swej kompozycji oraz walorom sensorycznym stosowane są w wielu kategoriach wyrobów cukierniczych jako składnik wpływający na ich smak, aromat i barwę. Występują w dwóch kategoriach Classic i Premium, różniących się recepturą i właściwościami.

Kremy cukiernicze Classic

to gama uniwersalnych smaków i barw, łączących nuty mleka, toffi, kokosa, orzecha i czekolady, niezbędnych w pracowni każdego cukiernika.