• Zastosowanie Zastosowanie

     

    • Do nadziewania ciast, ciastek, wyrobów piekarskich poddanych procesowi wypieku (w temperaturach 180–220°C).
    • Wyroby, do których może być stosowany to: ciastka francuskie typu croissant, rogale drożdżowe, pączki, babeczki, muffiny, kruche ciastka zapiekane z nadzieniem.
    • Odpowiedni do zapiekania w ciastach zamkniętych (croissanty, rogale, babeczki, muffiny)- po wypieku których zachowuje kremową i półpłynną konsystencję.
    • W ciastach otwartych i półotwartych typu drożdżówki, dekorowane bułeczki- utrzymuje gładką strukturę i intensywny czekoladowy smak.
    • W produktach nadziewanych i mrożonych, po wypieku zachowuje smak i pierwotną gładką, półpłynną konsystencję.
    • Może być stosowany jako cover krem do oblewania i dekoracji tortów, lekkich deserów i monoporcji. Na powierzchni dekorowanych produktów tworzy dobrze kryjącą, delikatną elastyczną warstwę o wyraźnym połysku.
    • Odpowiedni do zastosowań na zimno: nadziewania, smarowania i dekoracji ciast, ciastek czy gofrów
    • Odpowiedni do przygotowania lekkich mas kremowych o smaku czekoladowym, poprzez połączenie z bitą śmietaną czy mascarpone.
  • Sposób użycia Sposób użycia

     

    • W temperaturze otoczenia krem czekoladowy termostabilny posiada delikatną smarowną konsystencję umożliwiającą wygodne dozowanie prosto z opakowania.
    • Konsystencja kremu może być modyfikowana, poprzez lekkie podgrzanie w celu rozluźnienia, lub lekkie wychłodzenie w lodówce (7-8oC) w celu usztywnienia, zależnie od zastosowania oraz techniki nadziewania.
    • Nadziewany wyrób może zostać wypieczony od razu po nadziewaniu lub zamrożony do czasu odpieku. Po wypieku krem w produkcie zachowuje swoje pierwotne właściwości.
    • W zastosowaniu jako cover krem, można dodawać olej roślinny (słonecznikowy, rzepakowy), w dozie 5- 15%, zależnie od preferowanej grubości oblania.
    • Przygotowanie mas kremowych na bazie bitej śmietany lub masacrpone analogicznie jak dla kremów smarownych Bellaria.
  • Przechowywanie i trwałość Przechowywanie i trwałość

     

    Temperatura 15–20oC, optymalnie 18oC, wilgotność względna RH <75%. Okres trwałości w zalecanych warunkach, w zamkniętym opakowaniu: 6 miesięcy.

Masa czekoladopodobna Produkty