Orzech laskowy krem termostabilny

Indeks KZ-01-025
Zwartość tłuszczu 29%
Lepkość
Smak orzechowy
Barwa brązowa
Opakowanie wiadro 12kg

Zastosowanie:
Do nadziewania ciast, ciastek, wyrobów piekarskich poddanych procesowi wypieku (w temperaturach 180–220°C). Wyroby, do których może być stosowany to: ciastka francuskie typu croissant, rogale drożdżowe, pączki, babeczki, muffiny, kruche ciastka zapiekane z nadzieniem. Odpowiedni do wypieków z ciasta francuskiego, półfrancuskiego, drożdżowego czy biszkoptowego. Nadaje się do mrożenia (zarówno przed jak i po wypieku), nie traci konsystencji i zachowuje wyśmienity smak.

Krem orzech laskowy 2% termostabilny to specjalistyczne rozwiązanie o szerokim zakresie zastosowań do produktów piekarskich i cukierniczych poddanych nadziewaniu a następnie wypiekowi. Krem o wyrazistym orzechowym smaku i delikatnej konsystencji wygodnej w dozowaniu. Idealny do nadziewania i wypieku ciast francuskich (croissanty), drożdżowch, oraz babeczek i muffin. Odpowiedni do zapiekania w ciastach zamkniętych oraz otwartych. Stabilny w produktach mrożonych, po wypieku których zachowuje swoją pierwotną kremową konsystencję oraz smak. Produkt dedykowane dla odbiorców przemysłowych oraz dla rzemiosła.