Polewa cukiernicza Bambo Prima

Indeks PC-01-042
Zwartość tłuszczu 34%
Lepkość
Barwa ciemnobrązowa
Opakowanie worek 20 kg

Zastosowanie:
Do oblewania ciast, tortów, rolad oraz drobnego pieczywa cukierniczego typu donuty,pączki, eklery, rogale itp. W skali przemysłowej doskonałe do oblewania ciastek różnego rodzaju, galaretek,pianek i innych cukierków. Także do oblewania suszonych owoców, bakalii. Do formowania drobnych figurek czy dekoracji cukierniczych i do drażerowania drobnych korpusów cukierniczych.

Polewa cukiernicza deserowa Bambo Prima o ciemnej barwie i wyrażnym kakaowym aromacie. Nie wymaga temperowania, szybko i wydajnie krystalizuje dając cienką i błyszczącą warstwę na oblewanym produkcie. Mniej skomplikowana w użyciu od czekolady (nie wymaga użycia profesjonalnej temperówki) a dorównuje jej jednak pod względem walorów sensorycznych