Polewa kakaowa Bambo Pro

Index PC-01-041, PC-01-021
Zawartość tłuszczu min. % 35
Lepkość
Barwa ciemnobrązowa
Opakowanie worek 20 kg 10 kg

Zastosowanie:
do oblewania ciast, tortów,wyrobów ciastkarskich, piekarskich i galanterii cukierniczej w skali przemysłowej i rzemieślniczej

Nowa, profesjonalna polewa cukiernicza, o właściwościach „4 x N”:

  • Nielaurynowa
  • NH- oparta na tłuszczu nieutwardzonym
  • Niskotransowa- oparta na tłuszczu specjalistycznym o zawartości izomerów trans <2%
  • Nie wymagająca temperowania

 

Polewa na tłuszczu nieutwardzonym (NH), spójna z wymaganiami współczesnego rynku spożywczego, w tym z Rozporządzeniem UE 649/2019 regulującym dopuszczalną zawartość izomerów trans w żywności. Polewa oparta na tłuszczu nielaurynowym, stanowiąca optymalne rozwiązanie dla producentów, którzy z przyczyn technologicznych nie mogą stosować tłuszczy laurynowych na swoich urządzeniach (producenci pracujący z czekoladą).Prosty skład i czysta etykieta - receptura oparta na szlachetnym proszku kakaowym stosowanym w zawartości 15%, decydującym o walorach sensorycznych polewy.

Intensywnie kakaowy smak z czekoladową nutą oraz wyrazista brązowa barwa nadadzą wyjątkowy charakter produktom oblewanym i dekorowanym polewą. Produkt prosty w zastosowaniu –w odróżnieniu od czekolady nie wymaga temperowania, gotowy do użycia bezpośrednio po upłynnieniu. Polewa dostępna w postaci cienkich płatków, które łatwo i szybko się topią.

Oferowana w wygodnym, ekonomicznym opakowaniu, w workach 10 i 20 kg.