Polewa o smaku Toffi

Indeks PC-04-010
Zwartość tłuszczu 34%
Lepkość
Barwa karmelowa
Opakowanie worek 20kg

Zastosowanie:
Do oblewania ciast, tortów, rolad oraz drobnego pieczywa cukierniczego typu donuty,pączki, eklery, rogale itp. W skali przemysłowej doskonałe do oblewania ciastek różnego rodzaju, galaretek,pianek i innych cukierków. Także do oblewania suszonych owoców, bakalii. Do formowania drobnych figurek czy dekoracji cukierniczych i do drażerowania drobnych korpusów cukierniczych.

Polewa cukiernicza o smaku aromtycznego toffi, o charakterystycznej karmelowej barwie i wyraźnym aromacie. Delikatna i krucha warstwa powstajaca w procesie oblewania wyrobów cukierniczych czy ciastkarskich to doskonałe wykończenia każdego wypieku.Doskonala do oblewania donutów, eklerków itp.

Nie wymaga temperowania, szybko krystalizuje. Bardzo prosta w użyciu.