Sos Waniliowy
Index CS-03-051 | |
Ekstrakt min.% | 58 |
Lepkość | |
Smak | waniliowy |
Barwa | delikatnie żółta |
Opakowanie | paleto-kontener 1000 kg |
Zastosowanie:
Dzięki szczególnym właściwościom wynikającym z receptury sosy mogą być stosowane do produktów stosowanych w szerokim zakresie temperatur:od dań na ciepło takich jak naleśniki czy gofry po produkty chłodzone i mrożone typu lody czy inne desery.
Zastosowanie w przemyśle lodowym:
- na powierzchni lodów tworzą niezastygającą warstwę. Dekorują i podnoszą walory smakowe lodów oferowanych w kuwetach, kubkach i rożkach.
- wkomponowane w masę lodową utrzymują półpłynną konsystencję i mogą być uzywane do produkcji lodów marmurkowych.
- sosy mogą być wprowadzane także do rdzenia lodów na patyku gdzie zachowują elestyczną konsystencję.