• Zastosowanie Zastosowanie

    W przemyśle lodowym:

    • Stosowane na powierzchni lodów, tworzą niezastygającą warstwę. Dekorują i podnoszą walory smakowe lodów oferowanych w kuwetach, kubkach, czy rożkach.

    • Wkomponowane w masę lodową, utrzymują półpłynną konsystencję i mogą być używane do produkcji lodów marmurkowych w kuwetach i pudełkach.

    • Sosy mogą być wprowadzane do rdzenia lodów na patyku, gdzie zachowują elastyczną konsystencję. Różnorodność smaków i tekstur takiego produktu stanowi walor ceniony przez konsumentów.

    W skali rzemieślniczej (w lodziarniach, kawiarniach, manufakturach):

    • Do dekoracji ciast, deserów lodowych, owocowych oraz opartych na bitej śmietanie.

    • Do dekoracji dań słodkich serwowanych na ciepło typu gofry, naleśniki, makaron, ryż.

  • Sposób użycia Sposób użycia

    Sos w butelce gotowy jest do bezpośredniego użycia. Butelkę należy wstrząsnąć przed dozowaniem. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

    Sos dostarczany w paleto-kontenerze użyty zostaje przez Odbiorcę według procedur odpowiadających specyfice i uwarunkowaniom technologicznym ostatecznego produktu.

  • Przechowywanie i trwałość Przechowywanie i trwałość

    Paleto-kontener 1000 kg: w nienaruszonym opakowaniu przechowywać w temperaturze 0–15 °C i wilgotności względnej <75% przez okres
    od 3 do 6 miesięcy, zależnie od rodzaju sosu.

    Wiadro 20 kg: w nienaruszonym opakowaniu przechowywać w temperaturze 0–5 °C i wilgotności względnej <75% przez okres od 2 do 6 miesięcy, zależnie od rodzaju sosu.

    Butelka 200 g/1 kg: w nienaruszonym opakowaniu przechowywać w temperaturze 5–18 °C i wilgotności względnej <75% przez okres do 12 miesięcy.

Masa czekoladopodobna Produkty

Sosy do zastosowań przemysłowych

sosy-przemyslowe

Sosy do zastosowań rzemieślniczych

sosy-rzemieslnicze