Krem Premium Toffi

+ dodaj do porównania - usuń z porównania

Krem Premium Toffi

O smaku toffi oraz barwie miodowożółtej.
Forma: zestalona / twarda

Kremy tłuszczowe o wielu zastosowaniach. Bezpośrednio do przekładania wyrobów ciastkarskich oraz przygotowywania nadzień wyrobów cukierniczych w połączeniu ze śmietaną czy mascarpone. Do nadziewania po wypieku.

Indeks: KP-01-030
Opis techniczny
Trwałość: 12 mcy
Przechowywanie: 12-18°C
Upłynnienie: 40-45°C
Zawartość tłuszczu: min. 30%
Konsystencja w temperaturze pokojowej: Twarda
Opakowanie: Karton 12 kg (paletyzacja: 42 szt. / paleta)
Benefity
Bez glutenu Bez glutenu w składzie
Zastosowanie
Dekoracja i wykańczanie deserów Dekoracja deserów
Masy kremowe Masy kremowe
Musy i ganasze Musy i ganasze
Praliny Praliny
Przekładanie ciastek Przekładanie ciastek
Po wypieku Nadziewanie po wypieku (na zimno)

Kremy cukiernicze Terravita dzięki swej kompozycji oraz walorom sensorycznym stosowane są w wielu kategoriach wyrobów cukierniczych, nadając im charakterystyczny smak, aromat i kolor. Dostępne są w dwóch kategoriach: Classic i Premium, różniących się recepturą oraz właściwościami.

Kremy cukiernicze Terravita Premium to propozycja dla profesjonalistów, którzy poszukują unikalnych i intensywnych smaków zamkniętych w aksamitnej konsystencji. Dzięki szlachetnym składnikom, takim jak orzechy laskowe, arachidowe, ziarna sezamu czy pasta kawowa zawarte w recepturach, ta linia kremów jest naprawdę wyjątkowa!

  • Bezpośrednio do smarowania i przekładania wafli, markiz, ciastek,
  • Jako dodatek do słodkich dań typu naleśniki, gofry.
  • Do nadziewania na zimno gotowych wyrobów piekarskich i ciastkarskich – pączki, słodkie bułki, rogaliki czy muffiny.
  • Dodatek do mas i kremów opartych na bitej śmietanie lub mascarpone, stosowanych do przekładania i dekorowania lekkich ciast biszkoptowych, rolad czy tortów.
  • Jako składnik ganaszy oraz nadzień cukierniczych, np. do pralin.
Sposób użycia
  • W temperaturze pokojowej kremy cukiernicze Terravita, zależnie od rodzaju i kompozycji, posiadają konsystencję od zwartej, poprzez półstałą, do smarownej.
  • W zależności od zastosowania, ich konsystencja może zostać zmodyfikowana (upłynniona) przez lekkie podgrzanie.
  • Kremy stosowane do smarowania i przekładania wafli lub ciastek mogą być dozowane w niezmienionej postaci bezpośrednio z opakowania.
  • Inne zastosowania – jako dodatek do nadzień i mas kremowych – wymagają delikatnego upłynnienia w temp. 40-45°C.
  • Upłynnianie w skali przemysłowej przebiegać powinno w izotermicznych zbiornikach z płaszczem wodnym wyposażonych w mieszadło, a w skali rzemieślniczej – na łaźni wodnej.
Przechowywanie i trwałość

Okres przechowywania w nienaruszonym fabrycznie zamkniętym opakowaniu w temp. 12-18°C, przy wilgotności względnej powietrza RH <75%: 12 miesięcy.

Uwagi praktyczne

Krem (upłynniony) łączony z mocno schłodzoną bitą śmietaną (30-36% tłuszczu) powinien mieć temp. 28-30°C i być dozowany małymi porcjami, aby zapobiec zważeniu napowietrzonej masy kremowej. Krem może być optymalnie łączony ze śmietaną w ilościach do 25-35% – zależnie od pożądanej intensywności smaku i barwy. Przed przekładaniem lub dekoracją tortów i ciast, krem powinien zostać dokładnie rozprowadzony w śmietanie do uzyskania jednorodnej masy.

Nie możesz dodać więcej produktów do porównania
Porównaj produkty