Intensywnie mleczna z subtelną nutą kakaową o aksamitnej konsystencji.
Forma: kostki.
Doskonałej jakości czekolady temperowane, w formie wygodnych w użyciu kostek. Niezastąpiona baza i dodatek do deserów.
Zależnie od kompozycji i parametrów reologii, czekolady Bellaria, oferowane w postaci temperowanych kostek, mogą być stosowane:
Przygotowując czekoladę w postaci kostek Bellaria należy postępować zgodnie z podanymi zaleceniami:
Czekolady przechowywać w suchym, wentylowanym pomieszczeniu, wolnym od obcych zapachów, z dala od źródeł ciepła, w temp. 12-18°C, przy wilgotności względnej powietrza RH <75%, w nienaruszonym opakowaniu przez okres 18 miesięcy.
Czekolady Bellaria w postaci kostek są to czekolady temperowane, co sprawia, że są łatwe w użyciu i przyspieszają proces produkcji wyrobów cukierniczych.