Czekolada Mleczna Kuwertura 34,5%

+ dodaj do porównania - usuń z porównania

Czekolada Mleczna Kuwertura 34,5%

Intensywnie mleczna z subtelną nutą kakaową o aksamitnej konsystencji.
Forma: kostki.

Doskonałej jakości czekolady temperowane, w formie wygodnych w użyciu kostek. Niezastąpiona baza i dodatek do deserów.

Indeks: CT-02-K34-04
Opis techniczny
Trwałość: 18 mcy
Przechowywanie: 12-18°C
Temperowanie: 30-32°C
Upłynnienie: 45-50°C
Masa kakaowa: min. 34,5%
Zawartość tłuszczu: min. 34%
Płynność: Wysoka
Lepkość: Niska
Opakowanie: Karton 4 kg (paletyzacja: 144 szt. / paleta)
Benefity
Bez glutenu Bez glutenu w składzie
Zastosowanie
Dekoracje Dekoracje
Drażerowanie Drażerowanie
Masa lodowa Masa lodowa
Masy kremowe Masy kremowe
Musy i ganasze Musy i ganasze
Oblewanie Oblewanie
Praliny Praliny
Tabliczki Tabliczki

Zależnie od kompozycji i parametrów reologii, czekolady Bellaria, oferowane w postaci temperowanych kostek, mogą być stosowane:

  • Do oblewania wyrobów piekarskich, ciastkarskich (typu biszkopt z galaretką, herbatniki, pierniki).
  • Do korpusów cukierniczych o różnym kształcie: galaretek, pianek, bloków z miazgi orzechowej, krajanek.
  • Do oblewania suszonych owoców typu śliwka kalifornijska czy morela.
  • Do drażowania bakalii oraz drobnych korpusów cukierniczych.
  • Do formowania tabliczek, batonów, skorupek pralin.
  • Do ręcznego przygotowania dekoracji czekoladowych.
  • Jako dodatek do musów czekoladowych, ganaszy, mas kremowych do ciast i tortów.
  • Jako dodatek do ciast typu brownie czy murzynek.
  • Postać kostki jest również atrakcyjna jako monoporcyjna przekąska do kawy.
Sposób użycia

Przygotowując czekoladę w postaci kostek Bellaria należy postępować zgodnie z podanymi zaleceniami:

  • W skali manufaktury: upłynnić w temp. 45-50°C.
  • W skali rzemieślniczej: na łaźni wodnej, gdzie temperatura wody w łaźni nie powinna przekraczać 70°C.
  • Do upłynniania można zastosować również podgrzewacze do czekolady (np. typu bemar).
  • Czekoladę użyć według jej przeznaczenia: formując tabliczki, skorupki pralin, oblewając wyroby ciastkarskie, piekarskie i cukiernicze, przygotowując ręczne dekoracje – rurki, krateczki, napisy lub rysunki czekoladowe.
Przechowywanie i trwałość

Czekolady przechowywać w suchym, wentylowanym pomieszczeniu, wolnym od obcych zapachów, z dala od źródeł ciepła, w temp. 12-18°C, przy wilgotności względnej powietrza RH <75%, w nienaruszonym opakowaniu przez okres 18 miesięcy.

Własności produktu

Czekolady Bellaria w postaci kostek są to czekolady temperowane, co sprawia, że są łatwe w użyciu i przyspieszają proces produkcji wyrobów cukierniczych.

Podobne produkty

Czekolada Mleczna Kuwertura 34,5%

czekolady temperowane

karton 10 kg

indeks: CT-02-K34-10

+ dodaj do porównania - usuń z porównania
Zobacz produkt
Nie możesz dodać więcej produktów do porównania
Porównaj produkty