O smaku orzechowym (zawartość miazgi z orzechów laskowych 13%) oraz barwie jasnobrązowej, orzechowej.
Forma: zestalona / miękka.
Miękkie, gotowe do użycia kremy cukiernicze. Do nadziewania, oblewania, do musów i mas kremowych. Szeroki asortyment smaków.
Kremy cukiernicze Bellaria to półprodukty cukiernicze o różnorodnym zastosowaniu:
Okres trwałości w fabrycznie zamkniętym opakowaniu przy temp. 15-20°C i wilgotności względnej RH <75%: 10 miesięcy.
Krem (upłynniony) łączony z mocno schłodzoną bitą śmietaną (30-36% tłuszczu) powinien mieć temp. 28-30°C i być dozowany małymi porcjami, aby zapobiec zważeniu napowietrzonej masy kremowej. Krem może być optymalnie łączony ze śmietaną w ilościach do 25-35% – zależnie od pożądanej intensywności smaku i barwy. Przed przekładaniem lub dekoracją tortów i ciast, krem powinien zostać dokładnie rozprowadzony w śmietanie do uzyskania jednorodnej masy.