Krem Smarowny Orzechowy (orzech laskowy 13%)

+ dodaj do porównania - usuń z porównania

Krem Smarowny Orzechowy (orzech laskowy 13%)

O smaku orzechowym (zawartość miazgi z orzechów laskowych 13%) oraz barwie jasnobrązowej, orzechowej.
Forma: zestalona / miękka.

Miękkie, gotowe do użycia kremy cukiernicze. Do nadziewania, oblewania, do musów i mas kremowych. Szeroki asortyment smaków.

Indeks: KS-01-026
Opis techniczny
Trwałość: 10 mcy
Przechowywanie: 15-20°C
Zawartość tłuszczu: min. 36%
Konsystencja w temperaturze pokojowej: Silnie smarowna
Opakowanie: Wiadro 5 kg (paletyzacja: 90 szt. / paleta)
Benefity
Bez glutenu Bez glutenu w składzie
Zastosowanie
Dekoracja i wykańczanie deserów Dekoracja deserów
Masy kremowe Masy kremowe
Przekładanie ciastek Przekładanie ciastek
Po wypieku Nadziewanie po wypieku (na zimno)

Kremy cukiernicze Bellaria to półprodukty cukiernicze o różnorodnym zastosowaniu:

  • Bezpośrednio do smarowania i przekładania wafli, markiz, makaroników, ciastek.
  • Jako dodatek do słodkich dań typu naleśniki, gofry.
  • Do nadziewania na zimno gotowych wyrobów piekarskich i ciastkarskich, takie jak pączki, słodkie bułki, rogaliki czy muffiny.
  • Dodatek do mas i kremów opartych na bitej śmietanie lub mascarpone, stosowanych do przekładania i dekorowania lekkich ciast biszkoptowych oraz rolad.
  • Jako składnik ganaszy i musów.
Sposób użycia
  • W dolnym zakresie temperatur przechowywania kremy smarowne Bellaria posiadają konsystencję zwartą (półstałą).
  • W temperaturze pokojowej kremy te przybierają postać smarowna (mazistą).
  • W celu rozluźnienia konsystencji można zastosować lekkie podgrzanie (do ca. 32°C).
  • Kremy stosowane do smarowania i przekładania wafli i ciastek mogą być dozowane w niezmienionej postaci bezpośrednio z opakowania.
  • Inne zastosowania, jako dodatek do nadzień i mas kremowych opartych na bitej śmietanie lub mascarpone, przed połączeniem z masą śmietanową wymagają delikatnego upłynnienia w temp. 40-45°C, a następnie schłodzenia do temp. 28-30°C.
  • Upłynnianie w skali rzemieślniczej powinno przebiegać na łaźni wodnej, a w skali przemysłowej w izotermicznych zbiornikach z płaszczem wodnym, wyposażonych w mieszadło.
Przechowywanie i trwałość

Okres trwałości w fabrycznie zamkniętym opakowaniu przy temp. 15-20°C i wilgotności względnej RH <75%: 10 miesięcy.

Uwagi praktyczne

Krem (upłynniony) łączony z mocno schłodzoną bitą śmietaną (30-36% tłuszczu) powinien mieć temp. 28-30°C i być dozowany małymi porcjami, aby zapobiec zważeniu napowietrzonej masy kremowej. Krem może być optymalnie łączony ze śmietaną w ilościach do 25-35% – zależnie od pożądanej intensywności smaku i barwy. Przed przekładaniem lub dekoracją tortów i ciast, krem powinien zostać dokładnie rozprowadzony w śmietanie do uzyskania jednorodnej masy.

Podobne produkty

Krem Smarowny Orzechowy (orzech laskowy 13%)

kremy smarowne

wiadro 12 kg

indeks: KP-01-025

+ dodaj do porównania - usuń z porównania
Zobacz produkt
Nie możesz dodać więcej produktów do porównania
Porównaj produkty