W Nowym Roku nie zwalniamy tempa. Za nami są kolejne warsztaty cukiernicze, które odbyły się w pracowni cukierniczej „Malý princ” w malowniczym Popradzie na Słowacji. To dla nas wyjątkowe wydarzenie, zorganizowane specjalnie dla klientów hurtowni Polmarkus, z którą od lat mamy przyjemność współpracować.
Inspirujące, kameralne warsztaty na temat MONOPORCJI poprowadził nasz cukiernik, Łukasz Kaniewski, który chętnie dzielił się swoją wiedzą i doświadczeniem. Spotkanie zaowocowało stworzeniem trzech różnych monodeserów, wykorzystując nasze półprodukty cukiernicze, takie jak czekolady i kremy smarowne Bellaria. Uczestnicy zdobyli nie tylko praktyczne umiejętności, ale także wiedzę na temat technik tworzenia elementów monoporcji, takich jak crunch, sable czy polewy glacage.
Dziękujemy naszym utalentowanym uczestnikom za zaangażowanie i pasję! Wierzymy, że zdobyta wiedza otworzy przed Wami nowe możliwości w świecie cukiernictwa.
Chcemy także zapewnić, że to dopiero początek naszej współpracy z cukiernikami na Słowacji. Z niecierpliwością czekamy na kolejne warsztaty czy spotkania z przedstawicielami branży HoReCa, które z pewnością przyczynią się do rozwijania naszej wspólnej pasji.