W mikserze połączyć wszystkie suche składniki. Dodać masło pokrojone w kostkę i utrzeć do struktury kruszonki. Dodać jajka i wymieszać do uzyskania konsystencji ciasta. Rozwałkować na grubość 3 mm i wyłożyć na blachę 30 x 20 cm. Zamrozić. Piec przez 15 min w temp. 170°C.
Na podpieczone ciasto kruche wyszprycować równolegle paski z kremu termostabilnego i zamrozić. Masło doprowadzić w rondlu do temp. 144°C i ostudzić w zimnej wodzie. Wymieszać suche składniki, dodać krem orzechowy, białko i wymieszać wszystko razem. Dodać ciepłe masło. Wymieszać i rozsmarować na blachę z ciastem kruchym. Piec przez 15 min w temp. 180°C. Ostudzić i zamrozić.
Namoczyć żelatynę w zimnej wodzie. W rondlu podgrzać purèe, dodać żółtka z cukrem i zagotować. Dodać żelatynę z mascarpone i blendować przez 2 min. Wylać na zamrożony blat orzechowy.
Gotowe ciasto można pokroić w dowolny kształt i udekorować malinami.
Spód to krążek z kruchego ciasta. Paskami nałożony krem czekoladowy – na to biszkopt, który po wylaniu powinien wypełnić części między paskami kremu, na wierzchu różowy krem z malinami.
Food Cost - kalkulator