O smaku czekoladowym oraz barwie ciemnokakaowej.
Forma: zestalona / miękka.
Profesjonalne kremy do zapiekania, w wypiekach zamkniętych, otwartych lub półotwartych. Po wypieku zachowują pierwotną, aksamitną konsystencję i wyrazisty smak. Nadają się do mrożenia przed i po wypieku.
Krem czekoladowy termostabilny to specjalistyczne rozwiązanie o szerokim zastosowaniu – do produktów piekarskich i cukierniczych poddanych nadziewaniu a następnie wypiekowi. Krem czekoladowy o intensywnym smaku i delikatnej konsystencji wygodnej w dozowaniu. Idealny do nadziewania i wypieku ciast francuskich, drożdżowych oraz babeczek i muffin. Odpowiedni do zapiekania w ciastach zamkniętych oraz otwartych. Nadaje się do mrożenia (zarówno przed jak i po wypieku), nie traci konsystencji i zachowuje wyśmienity smak. Produkt dedykowany dla odbiorców przemysłowych oraz rzemiosła.
Temperatura 15-20°C, optymalnie 18°C, wilgotność względna RH <75%. Okres trwałości w zalecanych warunkach, w zamkniętym opakowaniu: 12 miesięcy.