Krem Termostabilny Czekoladowy

+ dodaj do porównania - usuń z porównania

Krem Termostabilny Czekoladowy

O smaku czekoladowym oraz barwie ciemnokakaowej.
Forma: zestalona / miękka.

Profesjonalne kremy do zapiekania, w wypiekach zamkniętych, otwartych lub półotwartych. Po wypieku zachowują pierwotną, aksamitną konsystencję i wyrazisty smak. Nadają się do mrożenia przed i po wypieku.

Indeks: KZ-01-015
Opis techniczny
Trwałość: 12 mcy
Przechowywanie: 15-20°C
Zawartość tłuszczu: min. 29%
Konsystencja w temperaturze pokojowej: Bardzo mocno smarowna
Opakowanie: Wiadro 12 kg (paletyzacja: 44 szt. / paleta)
Benefity
Bez glutenu Bez glutenu w składzie
Zastosowanie
Dekoracja i wykańczanie deserów Dekoracja deserów
Masy kremowe Masy kremowe
Oblewanie Oblewanie
Wypieki otwarte
Wypieki zamknięte
Po wypieku Nadziewanie po wypieku (na zimno)
Nadziewanie przed wypiekiem Nadziewanie przed wypiekiem (na ciepło)

Krem czekoladowy termostabilny to specjalistyczne rozwiązanie o szerokim zastosowaniu –  do produktów piekarskich i cukierniczych poddanych nadziewaniu a następnie wypiekowi. Krem czekoladowy o intensywnym smaku i delikatnej konsystencji wygodnej w dozowaniu. Idealny do nadziewania i wypieku ciast francuskich, drożdżowych oraz babeczek i muffin. Odpowiedni do zapiekania w ciastach zamkniętych oraz otwartych. Nadaje się do mrożenia (zarówno przed jak i po wypieku), nie traci konsystencji i zachowuje wyśmienity smak. Produkt dedykowany dla odbiorców przemysłowych oraz rzemiosła.

  • Do nadziewania ciast, ciastek, wyrobów piekarskich poddanych procesowi wypieku (w temp. 180-220°C).
  • Idealny do wyrobów typu: ciastka francuskie, np. croissant, rogaliki drożdżowe, pączki, babeczki, muffiny, kruche ciastka zapiekane z nadzieniem.
  • Odpowiednie do zapiekania w ciastach zamkniętych (croissanty, rogale, babeczki, muffiny) – po wypieku których zachowuje kremową i półpłynną konsystencję.
  • W ciastach otwartych i półotwartych typu drożdżówki, dekorowane bułeczki – utrzymują gładką strukturę i intensywny smak.
  • W produktach mrożonych – po wypieku zachowują smak i pierwotną gładką konsystencję.
  • Mogą być stosowane jako cover krem do oblewania i dekoracji tortów, lekkich deserów i monoporcji. Na powierzchni dekorowanych produktów tworzą dobrze kryjącą, delikatną i elastyczną warstwę o wyraźnym połysku.
  • Odpowiednie do zastosowań na zimno: nadziewania, smarowania i dekoracji ciast, ciastek czy gofrów.
  • Można stosować w lekkich masach kremowych poprzez połączenie z bitą śmietaną czy mascarpone.
Sposób użycia
  • W temperaturze otoczenia kremy termostabilne posiadają delikatną smarowną konsystencję umożliwiającą wygodne dozowanie prosto z opakowania.
  • Konsystencja kremu może być modyfikowana zależnie od zastosowania oraz techniki nadziewania: poprzez lekkie podgrzanie w celu rozluźnienia lub lekkie wychłodzenie w lodówce (7-8°C) w celu usztywnienia.
  • Nadziewany wyrób może zostać wypieczony od razu po nadziewaniu lub zamrożony do czasu odpieku. Po wypieku krem w produkcie zachowuje swoje pierwotne właściwości.
  • W zastosowaniu jako cover krem, można dodawać olej roślinny (słonecznikowy, rzepakowy), w dozie 5-15%, zależnie od preferowanej grubości oblania.
  • Przygotowanie mas kremowych na bazie bitej śmietany lub mascarpone: analogicznie jak dla kremów smarownych Bellaria.
Przechowywanie i trwałość

Temperatura 15-20°C, optymalnie 18°C, wilgotność względna RH <75%. Okres trwałości w zalecanych warunkach, w zamkniętym opakowaniu: 12 miesięcy.

Nie możesz dodać więcej produktów do porównania
Porównaj produkty