Wszystkie suche składniki oraz masło wymieszać razem tak, aby nie było widoczne masło. Następnie dodać jajka i wymieszać. Rozwałkować, wykroić odpowiednie kształty. Zamrozić. Wypiekać w temperaturze 175°C przez około 14 minut.
Mleko, ser i masło zagotować. Połączyć jajka, cukier, skrobię i wymieszać. Połączyć obie masy razem. Ponownie podgrzać do zgęstnienia masy w garnku.
Obrać i wypestkować śliwki, zasypać je cukrem. Gotować na wolnym ogniu przez około 1,5-2 godziny. Schłodzić.
W wypieczonych formach z ciastem rozsmarować powidła po 80 g na sztukę, następnie schłodzić. Wylać gorący flan do formy po 315 g na sztukę. Posypać płatkami polewy toffi Terravita po 20 g na sztukę, następnie masę delikatnie zamieszać. Odstawić do schłodzenia w lodówce, do czasu zastygnięcia powierzchni. Piec w temperaturze 165°C przez 45 minut. Odstawić do schłodzenia.
Food Cost - kalkulator