Masło i czekoladę rozpuścić w mikrofalówce do temp. 45°C. Dodać cukier, jaja i wymieszać. Wyłożyć na blachę z pergaminem, rozsmarować masę. Piec przez 15 min w temp. 170°C. Zamrozić.
Żel z owoców leśnych
Połączyć pektynę z cukrem. Do garnka wlać purèe, sok z limonki i podgrzać do temp. 40°C. Dodać suche składniki. Gotować, mieszając cały czas po dnie, jeszcze minutę. Schłodzić.
Krem kawowy
Śmietanę (1) podgrzać do temp. 80°C z pokruszonymi ziarnami kawy, odstawić na 30 min i ponownie podgrzać. Gorącym płynem zalać masło kakaowe i czekoladę. Zblendować, dodać kawę, śmietanę (2) i ponownie zblendować. Odstawić do lodówki na 12 h.
Złożenie
Brownie pokroić w dowolny sposób i wyszprycować podbitym kremem kawowym. Udekorować owocami według uznania.